Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Οι ακριβείς διαστάσεις του προβλήματος των ναρκωτικών στη χώρα μας

Οι ακριβείς διαστάσεις του προβλήματος των ναρκωτικών στη χώρα μας


Οι ακριβείς διαστάσεις του προβλήματος των ναρκωτικών στη χώρα μας, αποτυπώθηκαν σε έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Κάπα Ρισέρτς, σε νέους από 15 έως 29 ετών, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο που αναζητά άμεσα λύση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι οι πλειοψηφία των νέων, δηλαδή το 52% έχει δεχτεί πρόταση από φίλο ή γνωστό τους για να δοκιμάσουν χασίς, ενώ το ποσοστό που έκανε χρήση τους τελευταίους 12 μήνες φτάνει το 12,3%

 Στην ερώτηση αν η χρήση των ναρκωτικών ουσιών είναι επικίνδυνη πράξη το 16,2% απάντησε όχι, αν η χρήση γίνεται περιστασιακά. Στο διαχωρισμό των ναρκωτικών σε μαλακά και σκληρά τάχθηκε το 34,6% των ερωτηθέντων, ενώ υπέρ της νομιμοποίησης των μαλακών ναρκωτικών ουσιών δηλώνει το 23,8%.

Εντυπωσιακή είναι η διαπίστωση ότι ένας μεγάλος αριθμός των ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα, δεν γνώριζε που θα μπορούσε να απευθυνθεί κανείς αν αντιμετώπιζε πρόβλημα ναρκωτικών. Συγκεκριμένα 32% δεν ήξερε ποιά κέντρα μπορούν να προσφέρουν βοήθεια ή ενημέρωση. Ιδιαίτερη εντύπωση όμως, προκαλεί και το γεγονός ότι το 79% θεωρεί ότι το να προμηθευτεί κάποιος ναρκωτικά είναι πολύ εύκολο αρκεί να έχει τα χρήματα.

Στην ερώτηση για ποιους λόγους κάποιος καταφεύγει στα ναρκωτικά οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε ποσοστό 29,3%, από περιέργεια σε ποσοστό 25,4%, από άγνοια σε ποσοστό 12,4%. Ενώ 25% θεωρούν ότι κάποιος κάνει χρήση γιατί είναι στη μόδα αλλά και για να ξεχωρίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου